Persbericht mei 2018 Mini Roparun BSO Kober

Kinderen van de Buitenschoolse Opvang Kober gaan lopen voor het goede doel

 De Staalmannen Raamsdonk
 

 

 

Op de Kober BSO hangen sinds een paar weken door de kinderen zelf vervaardigde posters voor hun sponsorloop. De kinderen van de buitenschoolse opvang Merlijn, en Blokkentuin gaan namelijk op dinsdagmiddag 5 juni een Mini-Roparun lopen op het schoolplein van basisschool Burgst, Groene Hil.

Op dinsdag 26 juni gaan de kinderen van buitenschoolse opvang de Wiebeltuin en de Toppers dit doen op het terrein van Voetbalvereniging De Gunners.

 

Roparun

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs naar Rotterdam van 526 kilometer. Mensen leveren, in teamverband, een sportieve prestatie voor het goede doel. Stichting Roparun gebruikt het geld dat door 235 teams (80 teams extra vertrokken vanuit Hamburg) wordt ingezameld en gedoneerd om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker.

Een van de Roparunteams is team ‘t Halve Zolenlijntje. Het team ’t Halve Zolenlijntje nam dit Pinksterweekend al alweer voor de twaalfde de keer mee aan dit prachtige positieve evenement. Zij, proberen zij ook dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een van de inzamelacties voor het jaar 2018 is de Mini-Roparun op de Kober BSO Breda.

 

Mini-Roparun

De kinderen kunnen nu zelf in actie gaan komen. Ze hebben een sponsorformulier gekregen waarmee ze bij familieleden/vrienden/buurtgenoten etc. geld kunnen inzamelen. Dit geld komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun.

Op 5 en 26 juni a.s. om 16.00 uur mogen de kleuters uit de onderbouw de spits afbijten op het schoolplein en bij de Gunners. Alle groepen  lopen ieder hun eigen Mini-Roparun in estafettevorm. Ook hierin is teamwerk dus belangrijk.  De dag zal feestelijk worden opgeluisterd door een presentator, een mascotte en muziek.

Aan het einde van de Mini-Roparun, om 17.00 uur,  kunnen de Halve Zolen op de grote speelplaats hopelijk een prachtig eindbedrag bekendmaken in het bijzijn van de alle kinderen.

 

Sponsoring

Mocht een kind zich dus aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel én voor het goede doel van harte welkom. En een flinke aanmoediging op 5 of 26 juni maakt het voor de kinderen zeker een bijzondere dag om nooit te vergeten!

Mocht u met uw school, organisatie of bedrijf ook interesse hebben om u in te zetten voor een goed en concreet doel, neem dan contact met ons met stichting ’t halve Zolenlijntje. Dit ervaren Roparunteam kan u ervaring, enthousiasme, menskracht en materialen bieden om van een Miniroparun een geslaagd evenement te maken.

Enkele websites om meer over de Roparun en deze actie te lezen: www.kober.nl , www.halvezolenlijntje.nl en www.roparun.nl