Benefiet diner

Benefiet diner voor de Roparun in het Cambreur College te Dongen

Op zaterdagavond 18 november werden de gasten welkom geheten door twee gemotiveerde Cambreurleerlingen. Eenmaal gearriveerd werden de gasten onthaald in de sfeervol aangeklede restaurantruimte op een heerlijke amuse. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje had in samenwerking met drie hobbykoks en het Cambreur College een benefietdiner georganiseerd waarop 30 mensen zich ingeschreven hadden. De netto opbrengst van dit diner ging naar de stichting Roparun. Deze stichting stelt zich ten doel om palliatieve zorg te bieden voor kankerpatiënten.

Dineren in het Cambreur College
Toen ’t Halvezolenlijntje de vraag weglegde of er in het gebouw van het Cambreur College een diner voor het goede doel georganiseerd kon worden, werd er al snel positief gereageerd. Medewerking werd verleend door de ruime en uitstekend geoutilleerde keuken ter beschikking te stellen. Ook de aangrenzende restaurantruimte mocht gebruikt worden. Door de week worden deze ruimtes gebruikt om de Cambreurleerlingen les te geven in het vak zorg en welzijn. Ook een docente was bereid haar vrije tijd in dit project te steken. Anne-Marie de Groot vond enkele leerlingen van haar bereid te komen helpen op deze mooie zaterdagavond. Ook deze leerlingen hielpen mee op vrijwillige basis.

Culinair
De hele dag waren Thomas Bernard, Frans Kleemans en Berry Schellekens bezig geweest met de voorbereidingen in de keuken van de VMBO-afdeling van het Cambreur College. Koken voor 30 mensen is geen geringe uitdaging. Maar de lat werd nog hoger gelegd. Met alleen maar verse ingrediënten werd een menu samengesteld waarbij letterlijk en figuurlijk de vingers afgelikt konden worden. Na een korte uitleg over de Roparun en het team kon het vijfgangendiner starten.

Dit benefietdiner voor de Roparun werd al vier keer eerder georganiseerd. Daarmee was blijkbaar een goede naam opgebouwd. De dertig beschikbare stoelen waren binnen vier dagen allemaal gereserveerd. Af en toe ging er een spontaan applaus op als er weer een feestelijke rij van borden en schalen binnengebracht werd. Het serveren werd keurig gedaan door de leerlingen. Ze hielpen mee met het feestelijk opmaken van de borden in de keuken. Ze serveerden, namen bestellingen op en schonken de drankjes in. Op hun vraag of het de genodigden smaakte, kregen ze alleen maar enthousiaste reacties. Niet alleen de gasten waren enthousiast. Docente Anne-Marie de Groot, die heel veel borden, glazen en pannen had afgewassen was trots op haar leerlingen.

Roparun
‘t Halve Zolenlijntje was ook meer dan tevreden over deze sfeervolle en culinaire avond. In de maand mei maakte het team een bedrag van maar liefst €33.000,00 over naar het goede doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Voor het nieuwe seizoen van Roparun 2024 staat de teller nu al weer op €1.650,00 want dat was mede dankzij diverse giften en donaties de opbrengst van dit benefietdiner. Er staan nog tal van activiteiten in de teamagenda. De Sint en Piet in Dongenactie, miniroparuns op basisscholen en de Halve Zolentrailrun op 2 maart zijn slechts enkele voorbeelden. Daarnaast zijn er ook al voorbereidingen gestart om de Roparun in Dongen weer een feestelijk onthaal te geven. Recentelijk werd namelijk bekend gemaakt dat ook komend jaar de Roparun door Dongen komt op de eerste Pinksterdag.

Het team is de leiding, docente, en leerlingen van het Cambreur College erg dankbaar voor de door hun verleende medewerking. Ook Thomas, Frans en Berry, de drie chef-koks werden in het zonnetje gezet, want hun inzet, organisatievermogen en culinaire prestaties waren van grote klasse. Voor de toekomst geldt alleen maar: “Dit smaakt naar meer!” Enkele gasten zeiden dan ook bij het naar huis gaan: “Volgend jaar zijn wij er weer bij!”.

Het bericht teruglezen op Dongen Nieuws kan via de link: Benefietdiner voor de Roparun was een succes – Dongen (nieuws.nl)