De Roparun

Roparun: een avontuur voor het leven

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Frankrijk (start in 2024 bij Circuit La Clef des Champs in Clastres in plaats van Parijs i.v.m. de Olympische Spelen) of Enschede (i.p.v. Duitsland)  naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De afgelopen edities van de Roparun zijn al vele miljoenen opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

Met dat geld worden allemaal goede doelen gesteund, zoals:

  • bijdrage voor het vervaardigen van pruiken voor kinderen;
  • kinderactiviteiten, zoals de Kinderdag en bioscoopvoorstellingen;
  • aankoop en onderhoud van vakantiebungalows;
  • bouw, verbouw, inrichting en exploitatie van hospices en inloophuizen voor kankerpatiënten;
  • bijdrage aan programma’s van Herstel & Balans.

Helpt u ons om nog meer geld op te halen voor deze en andere goede doelen? Bekijk dan eens onze sponsormogelijkheden.

Wilt u meer weten over de Roparun? Ga dan naar www.roparun.nl. of bekijk deze animatie: