Regie Op Loopbaan sponsort Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje

Ben Barends Regie op Loopbaan

Ondernemer Ben Barendse startte 5 jaar geleden een eigen bedrijf voor allerlei arbeidsmobiliteitsvraagstukken, Regie Op Loopbaan. Hij levert een brede oplossing voor onder ander loopbaanvragen, solliciteren, (groeps) outplacement en re-integratie 2e spoor. Dit doet hij door mensen te coachen om zelf de regie te laten pakken over de eigen situatie. Om het jubileum van zijn bedrijf te vieren sponsort hij diverse projecten, waaronder Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje.

Afgelopen zondag verraste hij daarom het team met een cheque van € 250 én passende kleding voor alle fietsers. Warme fietsjasjes en beschermende kleding voor de regen zijn zowel noodzakelijk als functioneel. De kleding is opvallend en uniform aan de rest van het team, fel oranje. ’t Halve Zolenlijntje is uitermate geholpen met deze donatie en is Ben dan ook erg dankbaar.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Het evenement vindt jaarlijks met Pinksteren plaats en start normaliter in Parijs om uiteindelijk te eindigen in Rotterdam. Dit jaar zal als gevolg van de corona-beperkingen de loop geheel in Nederland worden georganiseerd. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit 4 fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Op zondag 6 juni zullen in de loop van de avond vele duizenden lopers ook Dongen aan doen en natuurlijk is ’t Halve Zolenlijntje daar erg blij mee. “We spelen een thuiswedstrijd”, aldus een blije teamcoach Piet Willeboordse. Roparun-team ’t Halve Zolenlijntje doet al vele jaren mee met dit evenement en heeft ook dit jaar weer een flink aantal Dongenaren in het team. Meer informatie over de doorkomst door Dongen volgt binnenkort.

Wil u het team ook sponsoren, neem dan contact op met penningmeester@halvezolenlijntje.nl of bel met 06 49350718.