Roparun, een avontuur voor het leven

      Reacties uitgeschakeld voor Roparun, een avontuur voor het leven

Het traject van de Roparun loopt normaliter van Parijs naar Rotterdam.  Heel speciaal dit jaar is dat de hele route door Nederland loopt. Geen drie landenloop, wel 530 km non-stop lopen en fietsen van Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Op 28 mei komt de Roparun dit jaar weer dwars door Brabant en zelfs door Dongen!

Doorkomstplaats Dongen

Eén van de redenen dat de Roparun ook dit jaar helemaal door Nederland loopt zijn de feestelijke doorkomsten die Nederland vorig jaar voor de teams had voorgeschoteld. Dat betekent dus dat ook dit jaar de lange karavaan van de Roparun Dongen weer aan zal doen. De prijs die Dongen vorig jaar in de wacht sleepte spoort iedereen aan ook dit jaar om Dongen op de Roparunkaart te zetten. Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje hoopt op de medewerking van het gemeentebestuur, AV Atledo en op de steun en het enthousiasme van de Dongense bewoners en ondernemers.

€90.000.000,00

Een non-stop estafetteloop van een dergelijke afstand spreekt tot de verbeelding. Maar het gaat niet alleen om de sportieve uitdaging. Stichting Roparun gebruikt het geld dat door 217teams met deze loop wordt ingezameld om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker. Het motto waar iedereen voor gaat is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”De grootste estafetteloop ter wereld wordt in het pinksterweekend voor de 32e keer georganiseerd. In al die jaren is er al ruim €90.000.000,00 voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten bij elkaar gelopen. Een mooi deel van dit gigantische bedrag is bijgedragen door het lokale Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. De meeste van de 26 teamleden wonen in Dongen. ‘t Halve Zolenlijntje staat komend Pinksterweekend voor de 15e keer aan de start voor dit prachtige positieve evenement. De Roparun is een avontuur, is emotie en beleving. Sport, teamwork, het goede doel, alles dit weekend samen.