530 km voor het goede doel

      Reacties uitgeschakeld voor 530 km voor het goede doel

Roparunteat Halve Zolenlijntje gaat er weer voor

Voor de vijftiende keer maakt “ ‘t Halve Zolenlijntje zich op om deel te nemen aan de langste non-stop estafettewedstrijd ter wereld, de Roparun. Op zaterdag 27 mei staan ze aan de start in Enschede. Na 530 km continu lopen, hopen ze op maandagmiddag 29 mei op de Coolsingel van Rotterdam te finishen. De Roparun is een groots evenement, opgezet om kankerpatiënten en hun familie in eeheel moeilijke periode van hun leven te ondersteunen.

De motivatie

Roparunteam “ ‘t Halve Zolenlijntje” is een team van 26enthousiaste en sportieve dames en heren dat een dubbele uitdaging is aangegaan. Al in 2006 werd deze groep gegrepen door de formule van de Roparun. De meeste leden komen toen uit dorpen die liggen aan het vroegere Halve Zolenlijntje. Dit verklaart deels de naam van het team. Verder loopt het als een trein bij deze groep en voelen ze zich vaak halve zolen als ze denken aan de inspanningen die gedaan moeten worden. De laatste jaren eindigde dit team zelfs vaak in de top tien in deze monstertocht. Ze zijn er zeker van dat ze ook nu het doel gaan halen. Op het sportieve vlak moet een uitgekiend trainingsschema ervoor zorgen dat alle ambities waargemaaktkunnen worden. Ook is er terdege nagedacht over het opzetten van de organisatie van deze operatie. De motivatie voor al deze inspanningen komt vooral voort uit de waardering die hetteam heeft voor de doelen die de landelijke Roparunorganisatie gesteld heeft. 

Het doel

Het motto van de Roparunstichting is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Het doel van stichting Roparun is geld bijeen te brengen ten behoeve van het fantastische werk dat gedaan wordt voor de kankerpatiëntjes die behandeld worden in het Sophia Kinderziekenhuis en de Dr. Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam. Enkele andere voorbeelden van met de sponsorgelden gerealiseerde doelen: de aanschaf van vakantiebungalows, waar kankerpatiënten en hun familie, ver van alle beslommeringen, grote dramatische veranderingen in hun leven kunnen verwerken, een project thuiszorg voor terminale kankerpatiënten, hospices, inloophuizen, hoofdhuidkoelers. Palliatieve zorg in de breedste zin van het woord. Dit jaar konden er ook lokale doelen gesteund worden. Doordat Dongen in 2022 de derde plaats had gewonnen in het klassement van beste Doorkomstplaatsen kon ’t Halve Zolenlijntje Hospice Dongen en het project Poppy’s komt naar Dongen financieel ondersteunen. 

26 schakels, 1 team

Acht atleten gaan zo snel mogelijk de afstand tussen Enschedeen Rotterdam hardlopend overbruggen. U zult begrijpen dat 530 kilometers hardlopen niet zomaar volbracht kan worden. Drie chauffeurs, twee kaartlezers, vier fietsers, drie masseurs, drie koks en drie teamcaptains vormen samen het team om deze uitdaging te kunnen aan gaan. Alle schakels zijn even belangrijk. Maar er is nog meer nodig: drie bussen, een mobiele keuken, mobiele stroomvoorziening, massagetafels, een koelkast, fietsen enz., enz.. Ze trainen al maanden vrijwel dagelijks volgens individuele schema’s. Als team werd overdag en ’s nachts geoefend. Het leverde een op elkaar ingespeeld team op. 

Sponsoractiviteiten

Dit team ziet het als een grote uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgelden bijeen te brengen voor dit meer dan sympathieke doel. Er werden heel wat lootjes en andere zaken voor het goede doel verkocht. In november/december was er de actie Sint en Piet aan huis. In maart organiseerden ze de Halve Zolentrail met een meer dan fraaie opbrengst. In Dongen werden Miniroparuns voor kinderen georganiseerd. Het team verleende haar assistentie aan evenementen zoals de Mountainbiketoertocht “The Cross for the Crocus” en de hardloopwedstrijd “De Kaaienloop” in Oosterhout en aan het Oranjeparkfestival in Dongen. In ruil voor deze hulp doneerden deze organisaties een mooi bedrag aan het team.

Verder zoekt het actieve Roparunteam naar sponsors uit alle sectoren en van allerlei formaten. Op de site van het team, www.halvezolenlijntje.nl kunt u lezen welke tegenprestaties en reclamemogelijkheden geboden worden. Het Roparunteammet startnummer 86 garandeert dat de sponsorgelden voor de volle 100 % ten goede komen aan het goede doel.

Uitzwaaien

Op zaterdag 27 mei om 10.30 uur kunt u het team uitzwaaien. Ze vertrekken vanaf de Klein Dongenseweg 67 in KleinDongen. U kunt hun oranje tenue niet missen. 

Loopt u ook warm voor het Roparundoel, kom dan in beweging en ondersteun ‘t Halve Zolenlijntje!

Contactgegevens van het team:

Stichting ’t Halve Zolenlijntje

Piet Willeboordse

Rijensestraatweg 27

5101 TE Dongen

0162 3202409/0649350718

Secretaris@halvezolenlijntje.nl

NL12Rabo0130778052

Kvk18086868