Oranje feest bij Doorkomst Roparun.

      Reacties uitgeschakeld voor Oranje feest bij Doorkomst Roparun.

Als de Roparun op 28 mei door Dongen komt, gaat heel Dongen daar iets van merken. De route komt namelijk binnen bij Dongen Vaart, gaat dwars door het centrum en verlaat onze gemeente pas weer via de Eindsestraat op weg naar Tilburg. De route is in vergelijking met vorig jaar nog meer door het centrum (Hoge Ham, Prak Vredeoord, Looiersplein, Tramstraat). Daarnaast trekken de begeleidende voertuigen ook nog door de Gasthuisstraat en de Kardinaal van Rossumstraat. 

Aanmoedigen in het oranje 

Wat is er mooier dan deze mensen  aan te moedigen die zichzo intens inzetten voor het goede doel langs deze route. Dit kan op allerlei manieren. Natuurlijk door buiten te juichen en muziek te laten horen. Maar ook het versieren van woningen, tuinen en bedrijven. Dat versieren kan in de kleur oranje. Dit is de kleur van het teamtenue van ‘t Halve Zolenlijntje.  Bovendien is oranje een makkelijke kleur. Op Koningsdagkleurde Dongen immers ook al behoorlijk oranje. Laten we dit met zijn allen nog eens dunnetjes overdoen. Voor het mooist en uitbundigst versierde pand worden ook nog prijzen uitgereikt. De jurering hiervoor is in de vertrouwde handen van wethouder René Jansen. Dus bij deze de oproep aan alle Dongenaren: laat je van je gastvrije en feestelijke kant zien en verwelkom de Roparunners met een oranje lint van 6 kilometer lang.