Basisschool Heilig Hart steunt de Roparun met €11.593,56 aan sponsorgeld

      Reacties uitgeschakeld voor Basisschool Heilig Hart steunt de Roparun met €11.593,56 aan sponsorgeld

De kinderen zamelen voor €11.593,56 aan sponsorgeld in

In samenwerking met Roparunteam t Halve Zolenlijntje is er op de Heilig Hart School een Miniroparun georganiseerdDaarvoor kwamen ze met 420 jongens en meisjes in actie. Ze zochten sponsors in hun omgeving en als tegenprestatie liepen ze hun eigen Miniroparun. De energie spatte er vanaf. Het eindresultaat werd met een groot gejuich ontvangen.

Doel van de Roparun

In de aanloop naar de sponsorloop hebben leden van het Halve Zolenlijntje een gastles gegeven aan alle leerlingen. Tijdens deze gastles werd de kinderen uitgelegd wat de Roparun is en waarvoor hij wordt gelopen. Het doel is om meer kwaliteit aan het leven van kankerpatiënten te geven. De docenten van de school wilden de kinderen ook meegeven, dat mensen die erg ziek zijn, wel wat steun kunnen gebruiken. De Roparun is daarvoor juist in het leven geroepen. De grootste estafetteloop ter wereld wordt in het pinksterweekend voor de 32e keer georganiseerd. In al die jaren is er al ruim €90.000.000,00 voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten bij elkaar gelopen. Een mooi deel van dit gigantische bedrag is bijgedragen door het lokale Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Op 28 mei komen ze weer door Dongen, samen met 216 andere teams. 

Rondjes op de speelplaats

13 april was dan de grote dag dat de kinderen hun, door ‘t Halve Zolenlijntje georganiseerde, Miniroparunliepen. Het schoolplein was versierd met vlaggen,spandoeken en een heuse oranje Eiffeltoren. SpeakerAnton liet vrolijke muziek horen en spoorde elk kind aan om zijn of haar beste beentje letterlijk en figuurlijk voor te zetten. De Miniroparun is net als de grote Roparun een estafetteloop. Vol geestdrift liep elke klas, onder aanmoediging van ouders, oma’s en opa’s en de Halve Zolen mascotte in kleine teams haar meters weg. De eerste rondjes misschien wel erg hard, later moesten ze toch allemaal een stapje minder doen, net als bij de echte Roparun. Het enthousiasme van de kinderen was zo aanstekelijk dat ook enkele leerkrachten, grootouders, papa’s en mama’s de kinderen gingen begeleiden tijdens hun rondjes. Voor ieder kind was een gouden medaille beschikbaar. Iets te drinken en een appel, gesponsord door Boomgaard “De Appelbloesem” uit Waspik, werd ook in dank aangenomen door de kinderen die met rode hoofden over de streep kwamen.

Prachtig resultaat

Het loopfeest kwam vlak voor het eind van de schooldag op zijn hoogtepunt toen het tijd werd om het totaal bedrag bekend te maken. Alle leerlingen verzamelden zich op het schoolplein. Heel veel (groot-) ouders en andere belangstellenden keken in spanning naar de cijfers, die één voor één door acht kinderen omhoog getild werden. Monden vielen open, handen gingen naar het hoofd en een gejuich steeg op toen daar het bedrag van €11.593,56  verscheen. De kinderen hebben op speelse wijze samengewerkt om zo de kwaliteit van leven te verbeteren vanvolwassenen en kinderen met kanker. De Heilig Hart School bedankt Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje voor de prettige samenwerking bij dit leerzame en sociaal betrokken project. De school wenst Roparunteam ‘tHalve Zolenlijntje veel plezier en succes met hun vijftiende Roparun. Indien U meer wil weten over ’tHalve Zolenlijntje (team 86) of hen wil steunen ga dan naar www.halvezolenlijntje.nl.