BS Sint Jan loopt €5078,22 bij elkaar voor de Roparun

      Reacties uitgeschakeld voor BS Sint Jan loopt €5078,22 bij elkaar voor de Roparun

Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende leerkrachten en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten woensdag 5 april van sport, saamhorigheid en teamspirit. De kinderen liepen hun Miniroparun en sloten zodoende twee weken af waarin het opkomen voor de ernstig zieke medemens centraal stond. De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Aan sponsorgelden was het formidabele bedrag van €5078,22 bijeen gelopen.

Het goede doel
Basisschool Sint Jan was door het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje benaderd om een Miniroparun te organiseren. (www.halvezolenlijntje.nl).Toen daar positief op gereageerd werd, is de school samen met het team een draaiboek gaan opstellen. Dit hield onder andere in dat het Roparunteam gastlessen in alle groepen kwam geven. Hierin werd verteld dat de Roparun een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Dit jaar wordt er echter alleen in Nederland gelopen. Er wordt op 27 mei gestart vanaf het vliegveld Twente en op 29 mei is de finish gepland op de Coolsingel in Rotterdam. Wat hetzelfde is gebleven, is de afstand: 530 km! Extra speciaal is dat de Roparun door Dongen komt en ook door de Kastanjestraat. De karavaan van duizenden Roparunners trekt op zondag 28 mei dus pal voorlangs de school! Het team van ’t Halve Zolenlijntje loopt deze monsterrace voor de vijftiende keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Ook werd in alle klassen uitgelegd wat het goede doel van de Roparun is: hulp aan mensen met kanker. Na deze kick- off gingen de kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Familie, vrienden, ja het hele dorp werd bezocht. De leerkrachten stimuleerden de kinderen en stonden op hun beurt weer verbaasd over kinderen die met portemonnees en tasjes vol met munten en biljetten op school kwamen.

Miniroparun
Woensdag 5 april kwamen de kinderen op hun sportschoenen en trainingspakken de school binnen. De kleuters mochten de spits afbijten van deze Miniroparun. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours uitgezet op het versierde schoolplein. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er dan gelopen worden. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Heel veel (groot-)ouders juichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto. Zelfs het zonnetje hielp mee aan uitstekende sfeer. Zo kwam die middag iedere groep van de Sint Jan aan de beurt. De levensgrote Orange Donkey, de mascotte van ’t Halve Zolenlijntje was ook van de partij. Met dank aan Orange Planet uit Dongen. Iedereen ging met de ezel en de Eiffeltoren op de foto. De speaker moedigde alle kinderen aan. De kinderen van de midden- en bovenbouw kregen een grotere ronde voorgeschoteld. Aangemoedigd door opa’s en oma’s, ouders en buurtbewoners werden er topprestaties geleverd. Iedere sponsor kan verzekerd zijn dat er waar voor hun geld geleverd werd. Als ze met rode konen hun laatste ererondje gelopen hadden, lieten ze zich de ranja en de ontbijtkoek goed smaken. Ook een medaille werd bij ieder kind omgehangen. Meer dan verdiend.

Feestelijke afsluiting
Aan het einde van de schooldag verzamelde de hele school zich voor de afsluiting.. De administratie en ouderraadleden hadden een hele ochtend geld zitten tellen en toen mocht het eindbedrag bekend gemaakt worden. Cijfer voor cijfer werd door de kinderen omhoog getild Wat een fantastisch bedrag. Het gejuich moet in de hele wijk gehoord zijn. Alleen maar lachende gezichten en een enkele traan, maar dat was van ontroering. De leerkrachten bedankten het team. Het team bedankte de school. De kinderen bedankten de oranje ezel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen!