Mini-Roparun op de Heilig Hart School

      Reacties uitgeschakeld voor Mini-Roparun op de Heilig Hart School

De Roparun leeft in Dongen

De Heilig Hart School staat bijna letterlijk in de startblokken om te gaan rennen voor het goede doel. Alleleerlingen gaan namelijk op donderdag 13 april een Mini-Roparun lopen bij hun eigen school. De Mini-Roparun is een estafetteloop voor het goede doel. De opbrengst is bedoeld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.  

Lopen met een doel

Het traject van de Roparun loopt normaliter van Parijs naar Rotterdam. Mensen leveren, in teamverband, een sportieve prestatie voor het goede doel. Heel speciaal dit jaar is dat de hele route door Nederland loopt. Geen drie landenloop, wel 530 km lopen en fietsen van Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Op 28 mei komt de Roparun dit jaar weer dwars door Brabant en zelfs door Dongen! Op het terrein van Atledo wordt op de avond van 28 mei een feestelijke doorkomst voor alle teams voorbereid. Vorig jaar werd Dongen verkozen in de top drie van meest feestelijke doorkomsten voor de Roparun. 

Een non-stop estafetteloop van een dergelijke afstand spreekt tot de verbeelding. Maar het gaat niet alleen om de sportieve uitdaging. Stichting Roparun gebruikt het geld dat door 213teams met deze loop wordt ingezameld om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker. Het motto waar iedereen voor gaat is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Een van de deelnemende Roparunteams is ‘t Halve Zolenlijntje. De meeste teamleden wonen in Dongen. ’t Halve Zolenlijntje staat komend Pinksterweekend weer aan de start voor dit prachtige positieve evenement. Het team probeert ook dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een van de inzamelacties voor het jaar 2023 is de Mini-Roparun op de heilig Hart School.

Gastlessen 

Drie leden van het Roparunteam hebben in alle groepen een gastles gegeven. De kinderen kregen wat te horen en te zien over het goede doel van de Roparun. Ook zagen ze hoe ’t Halve Zolenlijntje hun Roparunavontuur organiseert. De kinderen van de Heilig Hart School hebben een sponsorformulier gekregen waarmee ze bij familieleden, vrienden, buurtgenoten etc. geld kunnen inzamelen. Dit geld komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun.

Op 13 april lopen alle groepen ieder hun eigen Mini-Roparun in estafettevorm. Ook hierin is teamwerk dus belangrijk. De dag zal feestelijk worden opgeluisterd door een presentator, een mascotte en muziek. 

Als de laatste groep gelopen heeft verzamelt de hele school op de speelplaats voor de afsluiting van deze feestelijke dag. Iedereen is uitgenodigd om te komen aanmoedigen en om tussen 14.15 en 14.30 uur mee te juichen als het eindbedrag bekend gemaakt wordt. 

13 april

Mocht een kind zich dus met een sponsorformulier aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel én voor het goede doel van harte welkom. Zo maakt u op uw beurt ook deel uit van de grote Roparunfamilie. Een flinke aanmoediging op 13 april maakt het voor de kinderen zeker een bijzondere dag om nooit te vergeten!

Enkele websites om meer over de Roparun en deze actie te lezen:  www.halvezolenlijntje.nl en www.roparun.nl