Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje mag cheques uitdelen voor de palliatieve zorg

      Reacties uitgeschakeld voor Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje mag cheques uitdelen voor de palliatieve zorg

’t Halve Zolenlijntje ontvangt met regelmaat donaties, sponsorbedragen en cheques voor het goede doel de Roparun. Nu was het de beurt aan het team om zelf cheques te overhandigen aan twee lokale organisaties die zich inzetten voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Dit had alles te maken met het feit dat de doorkomst van de Roparun door Dongen in 2022 beoordeeld was als de op twee na beste van de hele route. 

Derde plaats

Tijdens het pinksterweekend van 2022 hingen er kilometers lang oranje vlaggen, posters en ballonnen. De lopers en fietsers werden op het Atledoterrein ontvangen in een grote feesttent door de ambassadeurs van de Dongense Doorkomst, burgemeester Starmans en Wethouder Jansen. Er speelden bands en de sfeer was ronduit overweldigend, sportief en feestelijk. De deelnemende teams bepaalden samen met een vakjury dat ’t Halve Zolenlijntje hiermee een bedrag van €6500,00 mochten verdelen over lokale doelen die zich bezig houden met de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. 

Hospice Dongen

Er werd contact gezocht met het hospice Dongen. Daar werd enthousiast gereageerd. De wens was daar om complementaire zorg voor de gasten te kunnen verzorgen. Daarbij kan gedacht worden aan een breed spectrum aan mogelijkheden zoals massage, aroma therapie, muziek, projectie van beelden. Ook ligt hier een wens om de tuin verder in te richten, zodat er ook met rolstoelen gebruik gemaakt kan worden van alle delen van de prachtige buitenruimte. Veel hiervan kan nu met het Roparungeld gerealiseerd worden, vertelden Ankie Hooijmaijers en Jolanda Leenaars

Poppy’s komt naar Dongen

Margreet Jansen en Olga van Vugt zochten al een tijdje naar mogelijkheden om in Dongen iets op te zetten voor mensen die getroffen zijn door kanker. Zij vonden een prima partner in Poppy’s, het centrum voor leven met en na kanker in Oosterhout. Toen het nieuws hen bereikte dat ’t Halve Zolenlijntje geld voor de palliatieve zorg te verdelen had, waren de contacten snel gelegd. De eerste succesvolle avond is op 15 maart al gerealiseerd. Monique Potter, coördinator bij Poppy’s is er van overtuigd dat de keuze om in Dongen activiteiten te organiseren om lotgenoten met elkaar in contact te brengen en te informeren een gouden greep is en in een behoefte zal voorzien.

Doorkomst Dongen 2023

’t Halve Zolenlijntje is momenteel druk bezig om ook dit jaar met Pinksteren een grandioze doortocht voor alle Roparunners voor te bereiden. Het team heeft in het gemeentebestuur, in AV Atledo en in verschillende horeca ondernemers al mooie partners gevonden. Ook zijn al een aantal bedrijven bereid gevonden om de kosten die zo’n feest op 28 mei voor heel Dongen mee te financieren. De begroting is nog niet rond. Dus wie zijn naam wil verbinden aan het prachtige evenement, de Roparun, ook wel genoemd avontuur voor het leven, meld je bij ’t Halve Zolenlijntje.