Sint Janschool gaat lopen voor het goede doel

      Reacties uitgeschakeld voor Sint Janschool gaat lopen voor het goede doel

Dongen is doorkomstplaats van de Roparun

Roparun door Dongen

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs naar Rotterdam van 530 kilometer. Mensen leveren, in teamverband, een sportieve prestatie voor het goede doel. Stichting Roparun gebruikt het geld dat door 213 teams wordt ingezameld en gedoneerd om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker.

Heel speciaal dit jaar is dat de hele route door Nederland loopt. Geen drie landenloop, wel 530 km lopen en fietsen van Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Op 28 mei komt de Roparun dit jaar weer dwars door Brabant en zelfs door Dongen! De route loopt pal voor de school langs. Op het terrein van Atledo wordt op de avond van 28 mei een feestelijke doorkomst voor alle teams voorbereid. Vorig jaar werd Dongen verkozen in de top drie van meest feestelijke doorkomsten voor de Roparun. 

Een van die Roparunteams is ‘t Halve Zolenlijntje. ’t Halve Zolenlijntje staat komend Pinksterweekend weer aan de start voor dit prachtige positieve evenement. De teamleden, die grotendeels in Dongen wonen, proberen ook dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een van de inzamelacties voor het jaar 2023 is de Mini-Roparun op de Sint Janschool.

Mini-Roparun

De kinderen van de Sint Janschool kunnen nu zelf in actie gaan komen. Ze hebben een sponsorformulier gekregen waarmee ze bij familieleden, vrienden, buurtgenoten etc. geld kunnen inzamelen. Dit geld komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun.

Op 5 april uur mogen de kleuters uit de onderbouw de spits afbijten op het schoolplein. Alle groepen  lopen ieder hun eigen Mini-Roparun in estafettevorm. Ook hierin is teamwerk dus belangrijk. De dag zal feestelijk worden opgeluisterd door een presentator, een mascotte en muziek. 

Aan het einde van de Mini-Roparun, om 14.15 uur kunnen de Halve Zolen op de grote speelplaats hopelijk een prachtig eindbedrag bekendmaken in het bijzijn van alle kinderen.

Sponsoring

Mocht een kind zich dus aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel én voor het goede doel van harte welkom. En een flinke aanmoediging op 5 april maakt het voor de kinderen zeker een bijzondere dag om nooit te vergeten!

Mocht u met uw school, organisatie of bedrijf ook interesse hebben om u in te zetten voor een goed en concreet doel, neem dan contact met ons met stichting ’t Halve Zolenlijntje. Dit ervaren Roparunteam kan u ervaring, enthousiasme, menskracht en materialen bieden om van een Miniroparun een geslaagd evenement te maken. 

Enkele websites om meer over de Roparun en deze actie te lezen:  www.halvezolenlijntje.nl en www.roparun.nl