Roparun komt weer door Dongen

      Reacties uitgeschakeld voor Roparun komt weer door Dongen

Steun gevraagd

Vorig jaar werd het uniek genoemd dat de Roparun door Dongen kwam. Maar ook dit jaar zal de Roparunkaravaan Dongen aan doen. De planning is dat volgend jaar weer vanuit Parijs gestart wordt. Het Pinksterweekend van 2023 is dus waarschijnlijk de laatste kans om de Roparunners in onze woonplaats aan te kunnen moedigen. ’t Halve Zolenlijntje en Atledo zijn al ver gevorderd met de voorbereidingen voor een feestelijke doorkomst

Derde prijs

In 2022 was de doorkomst door Dongen een enorm succes. De hele route van bijna 6 km kleurde oranje. Ondanks het slechte weer toen stonden er vele Dongenaren buiten om de lopers en fietsers aan te moedigen. Het hoogtepunt van de festiviteiten lag op het atletiekterrein van Atledo. Alle lopers en fietsers weren onthaald in een grote feesttent. Hier stonden behalve burgemeester Marina Starmans en wethouder René Jansen heel veel Dongenaren om de helden toe te juichen. De belangeloos optredende artiesten zorgden voor een geweldige sfeer in de tent. Dit werd enorm gewaardeerd door de 150 teams die onderweg waren naar Rotterdam. Ook de vakjury was lovend over de organisatie, betrokkenheid en sfeer van de doorkomst. Dat leverde een derde prijs op in het klassement van Roparunnerstad 2022. Dat betekent dat het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje een bedrag van €6500,00 mag verdelen onder lokale doelen die aan palliatieve zorg voor kankerpatiënten doen. 

28 mei

Al met al genoeg reden dus om ook dit jaar een schitterende doorkomst te organiseren voor de Roparun die op zondag 28 mei weer door Dongen zal komen. De werkgroep die dit voorbereidt heeft al contact gelegd met de Stichting Roparun en de routebouwers. Er komt weer een checkpoint op het terrein van Atledo. Een 25-tal Roparun-vrijwilligers die de karavaan begeleidt op motoren en in auto’s komt  overnachten in Dongen. Ook zij zien er weer naar uit om wat mee te krijgen van het feest dat hier georganiseerd wordt. Ook dit jaar wil de werkgroep een feesttent neerzetten met een podium, professioneel geluid en belichting. Een reeks artiesten gaat zorgen voor een feest waarover nog lang gesproken gaat worden. 

Partners

Atledo en ’t Halve Zolenlijntje gaan dit jaar op zoek naar nog meer partners. De looproute wordt daarom nog wat verlegd. Als de lopers op de Hoge Ham komen worden ze door het Park Vredeoord geleid. Vandaaruit gaat de route over het Looiersplein en dan via de Tramstraat en de Gerardus Majellastraat naar de Sportlaan op weg naar Atledo. Op deze manier wordt er langs 7 extra horecagelegenheden gelopen. De organisatie hoopt op mooi Pinksterweer zodat het aanmoedigen vanaf de terrassen ook daar een feestje wordt. 

Behalve op de medewerking van de Dongense horeca en van de gemeente rekent de organisatie ook op steun van bedrijven.Een feest van een dergelijke grootte en kwaliteit kan niet zonder veel vrijwilligers maar zeker ook niet zonder sponsoren. De naam van een bedrijf verbinden aan dit evenement betekent veel positieve exposure. Er is een bidbook ontwikkeld waarin alle mogelijkheden en details uitgewerkt zijn. Via www.halvezolenlijntje.nl is het gemakkelijk contact opnemen hierover. 

’t Halve Zolenlijntje

De bedoeling is dus om een feestelijke avond te organiseren waarbij alle Dongenaren betrokken worden. Maar is meer aan de hand dan alleen feest en sport. De Roparunners rennen niet zo maar 530 km non-stop van Enschede naar Rotterdam. Hun doel is met teamwerk en heel veel voorbereiding en inzet zoveel mogelijk geld te genereren voor het goede doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Dat doet ’t Halve Zolenlijntje door zelf heel veel activiteiten te organiseren. Denk daarbij aan Sint en Piet aan huis, Miniroparuns, het verkopen van loten, een eigen trailrun en een benefietdiner. Mensen die hieraan meedoen krijgen echt iets terug voor hun geld en zijn er verzekerd van dat dit geld ook bij het goede doel terechtkomt. Sponsoren die hun naam willen verbinden aan de Doorkomst Dongen kunnen er ook verzekerd van zijn dat zij er iets voor terug krijgen. Dongen zal in het Pinksterweekend weer in de spotlights staan.