Seters Mooiste wordt Halve Zolentrail

      Reacties uitgeschakeld voor Seters Mooiste wordt Halve Zolentrail

Afgelopen herfst wilde Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje een trailrun, genaamd Seters Mooiste, organiseren voor het goede doel. Helaas kon dit toen niet doorgaan, omdat Staatsbosbeheer geen vergunning kon afgeven voor een loop in de bossen van Dorst.

Maar ’t Halve Zolenlijntje zou haar naam geen eer aan doen als het bij de pakken ging neerzitten. Ze zochten en vonden een prachtig alternatief parcours. Op zaterdag 4 maart om 14.00 uur gaat de Halve Zolentrail los op de
Vrachelse Heide.

Roparunteam ’t halve Zolenlijntje bestaat al 17 jaar. Ieder jaar doet het enthousiaste team weer haar uiterste best om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het liefste doet het team dit door niet alleen maar geld te vragen maak ook iets moois te bieden. De ene keer is dit een Sint en Pietenactie. De andere keer wordt er een fantastische vijf gangen benefietdiner of een sponsorloop voor basisscholieren georganiseerd. Dit keer gaat het om een heuse trailrun.

Het was dus even zoeken naar een geschikte locatie. Maar die is nu zeker gevonden. De Vrachelse Heide biedt meer dan genoeg natuurschoon en uitdaging voor de beginnende en de gevorderde loper. De start is bij Pannenkoekenhuis Koeckers, Ruiterspoor 71, Den Hout. De trailrunners kunnen zich opmaken voor lekkere heuveltjes, los zand, single tracks en slingerpaadjes. De lopers kunnen kiezen uit twee afstanden: 10 km en 20 km. ’t Halve Zolenlijntje draagt zorg voor een mooie, gezellige maar ook een veilige loop. Er zullen EHBO-ers, verkeersregelaars, toiletten en een verzorgingspost zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid zowel voor auto’s als voor fietsen. Alle lopers krijgen na afloop een speciaal voor deze trail gebrouwen bier van het merk Opener.

Alle deelnemers kunnen ook een exclusief Halve Zolenshirt bestellen. De organisatie staat, de vrijwilligers zijn geïnstrueerd, het parcours wordt duidelijk uitgepijld. Het Roparunteam verwacht dat er op zaterdagmiddag 4 maart veel lopers aan de start van de Halve Zolentrail zullen staan. Voorinschrijven kan middels een tweetal sites: www.inschrijven.nl en www.halvezolentrail.nl