Sint en Piet halen in Dongen een mooi bedrag op!

      Reacties uitgeschakeld voor Sint en Piet halen in Dongen een mooi bedrag op!

De afgelopen weken bezocht Sinterklaas met zijn Pieten heel wat gezinnen, bedrijven en verenigingen in Dongen. Zo kwam hij onder andere bij de bedrijven Haribo en IMA Life om samen met de kinderen van de personeelsleden een heerlijk feest te vieren. En natuurlijk mochten de kinderen daar dan ook hun schoentje zetten. Dat deed ook één slimme papa en die dacht heel veel te kunnen krijgen door een reuzeschoen met maat 95 neer te zetten. Sinterklaas trapte daar natuurlijk niet in en gaf hem daarom maar één pepernootje.

Ook bij de voetbalverenigingen VV Blauw Wit en VV Dongen was er een gezellig bezoek en alle voetballertjes gingen uit hun dak met die vrolijke en lieve Pieten.

En tenslotte kwam Sinterklaas bij heel veel gezinnen thuis op bezoek. Natuurlijk werd daar flink gezongen. Sinterklaas Kapoentje en Zie ginds komt de stoomboot blijven toch de lievelingsliedjes van de Sint en iedereen zong uit volle borst mee. Zakken met cadeautjes werden uitgedeeld, maar niet nadat de kinderen ze ook écht hadden verdiend. Soms moest er met pepernoten worden gesjoeld, dan weer werd er een pepernotenbingo gespeeld of moest er een speciale Pietengymles worden gevolgd. Sint en zijn Pieten werden overal blij onthaald en soms moest er een klein pepernotendrankje worden genuttigd. Heerlijk vonden de kindervrienden dat.

Sinterklaas woont natuurlijk in Spanje, maar komt van origine uit Turkije. En hij was dan ook heel erg blij dat de oma van Ela (7 jaar oud) voor heerlijke Turkse hapjes had gezorgd. Ela had speciaal voor de Sint een prachtige stoomboot en pop in elkaar geknutseld. Wat een gezellige boel was het daar.

Sinterklaas heeft een bijzondere band met Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Deze club haalt ieder jaar via een estafetteloop van meer dan 500 kilometer veel geld binnen om mensen met kanker palliatieve zorg te kunnen aanbieden. Ook volgend jaar komt de Goedheiligman samen met zijn Pieten naar Dongen. Wilt u ook dat hij bij u langs komt, dan kan een bezoekje in de agenda van de Sint worden gereserveerd via www.sintenpietindongen.nl.