Roparunteam “’t Halve Zolenlijntje” gaat er weer voor

      Reacties uitgeschakeld voor Roparunteam “’t Halve Zolenlijntje” gaat er weer voor

Teamwerk in de voorbereiding en de uitvoering

 

Voor het twaalfde jaar op rij maakt “ ‘t Halve Zolenlijntje” zich op om deel te nemen aan de langste non-stop estafettewedstrijd ter wereld, de Roparun. Op zaterdagavond 19 mei staan ze samen met nog 245 teams aan de start in Parijs. Na 526 km continu lopen, hopen ze op maandagmiddag in het centrum van Rotterdam te finishen. De Roparun is een groots evenement, opgezet om kankerpatiënten en hun familie in een heel moeilijke periode van hun leven te ondersteunen.

 

De motivatie

Roparunteam “ ‘t Halve Zolenlijntje” is een team van 26 enthousiaste en sportieve dames en heren die een dubbele uitdaging is aangegaan. De meeste leden komen uit dorpen die liggen aan het vroegere Halve Zolenlijntje. Dit verklaart deels de naam van het team. Verder loopt het als een trein bij deze groep en voelen ze zich vaak halve zolen als ze denken aan de inspanningen die gedaan moeten worden. Al in 2006 werd deze groep gegrepen door de formule van de Roparun. De laatste twee jaren eindigde dit team zelfs steeds in de top tien in deze monstertocht. Ze zijn er zeker van dat ze ook nu het doel gaan halen. Op het sportieve vlak moet een uitgekiend trainingsschema er voor zorgen dat alle ambities waargemaakt kunnen worden. Ook is er terdege nagedacht over het opzetten van de organisatie van deze operatie. De motivatie voor al deze inspanningen komt vooral voort uit de waardering die het team heeft voor de doelen die de landelijke Roparunorganisatie gesteld heeft.

 

Het doel

Het doel van stichting Roparun is geld bijeen te brengen ten behoeve van het fantastische werk dat gedaan wordt voor de kankerpatiëntjes die behandeld worden in het Sophia Kinderziekenhuis en de Dr. Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam. Enkele voorbeelden van met de sponsorgelden gerealiseerde doelen: de aanschaf van vakantiebungalows in de Ardennen, Limburg en in Zeeland, waar kankerpatiënten en hun familie, ver van alle beslommeringen, grote dramatische veranderingen in hun leven kunnen verwerken, een project thuiszorg voor terminale kankerpatiënten, hospices, inloophuizen, hoofdhuidkoelers. Inmiddels is deze jaarlijks terugkerende sponsorloop uitgegroeid tot een evenement van zeer grote allure, dat alle aandacht van de pers krijgt.

 

Vele schakels, één team

Acht atleten gaan zo snel mogelijk de afstand tussen Parijs en Rotterdam hardlopend overbruggen. U zult begrijpen dat 526 kilometers hardlopen niet zomaar volbracht kan worden. Vier chauffeurs, twee kaartlezers, vier fietsers, drie fysiotherapeuten, een mecanicien, twee koks en drie teamcaptains vormen samen het team met even zovele onmisbare schakels om deze uitdaging te kunnen aan gaan. Maar er is nog meer nodig: drie bussen, een mobiele keuken, massagetafels, een koelkast, fietsen enz., enz.. Ze trainen al maanden vrijwel dagelijks volgens individuele schema’s. Het team deed mee aan oefenlopen in Dongen, Den Bosch en Nijmegen. Het leverde een op elkaar ingespeeld team op.

 

Activiteiten

Dit team ziet het als een grote uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgelden bijeen te brengen voor dit meer dan sympathieke doel. Er werden heel wat lootjes en andere zaken voor het goede doel verkocht. Samen met BSO ’s in Breda werden  Miniroparuns voor kinderen georganiseerd. SBO De Wissel in Oosterhout hield een sponsorloop waarvan een groot deel van de opbrengst voor de Roparun bestemd was. Het team verleende haar assistentie aan sportieve evenementen zoals de Mountainbiketoertocht “The Cross for the Crocus” en de hardloopwedstrijd “De Kaaienloop” in Oosterhout. In ruil voor deze hulp doneerden deze organisaties een mooi bedrag aan het team.

Verder zoekt het actieve Roparunteam naar sponsors uit alle sectoren en van allerlei formaten. Op de site van het team, www.halvezolenlijntje.nl kunt u lezen welke tegenprestaties en reclamemogelijkheden geboden worden. Aan onderstaande lijst van sponsoren van dit jaar kunt u zien dat de oproep niet bepaald aan dovemans oren gericht was. ’t Halve Zolenlijntje bedankt deze sponsoren dan ook van harte en garandeert dat de sponsorgelden voor de volle 100 % ten goede komen aan het goede doel.

 

Uitzwaaien

De leden van “t Halve Zolenlijntje” zijn blij dat ze de gezondheid hebben om zo’n sportieve krachttoer aan te durven. Het motto van de Roparunstichting willen we u in dit kader niet onthouden: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.  Op zaterdag 19 mei om 10.30 uur kunt u  het team uitzwaaien. Ze vertrekken vanaf het Bachplein in Raamsdonksveer. U kunt hun oranje tenue niet missen.

Loopt u ook warm voor het Roparundoel, kom dan in beweging en ondersteun “ ‘t Halve Zolenlijntje”!