Recordopbrengst miniroparun Lage weide

      Reacties uitgeschakeld voor Recordopbrengst miniroparun Lage weide

Recordopbrengst miniroparun van €10.820,80

Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende leerkrachten en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten vrijdag 21 april van sport, saamhorigheid en teamspirit. De kinderen van BS “De Lage Weide” liepen hun Miniroparun en sloten zodoende enkele weken af waarin het opkomen voor de ernstig ziek medemens centraal stond. De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Gejuich, applaus en verbazing over het prachtige resultaat van €10.820,80.

BS “de lage weide” in Made( http://www.delageweide.nl )was benaderd door Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl ) uit Raamsdonksveer. Toen daar positief op gereageerd werd, zijn de school samen met het team een draaiboek gaan opstellen. Dit hield onder andere in dat het Roparunteam op 5 april gastlessen in alle groepen kwam geven. Hierin werd verteld dat de Roparun een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Het team van ’t Halve Zolenlijntje loopt deze monsterrace op 3,4 en 5 juni voor de elfde keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voorkankerpatiënten. Na deze presentatie gingen de kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Familie, vrienden, ja het hele dorp werd bezocht. Ook werden er honderden lege petflessen ingezameld. De leerkrachten stimuleerden de kinderen en stonden op hun beurt weer verbaasd over kinderen die met portemonnees en tasjes vol met munten op school kwamen.

Vrijdagmorgen 21 april kwamen de kinderen op hun sportschoenen en trainingspakken de school binnen. De kleuters mochten de spits afbijten. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours uitgezet op het schoolplein. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er gelopen worden. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Heel veel (groot-)oudersjuichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto. De hele ochtend werden de kinderen volop aangemoedigd door een grote erehaag van supporters.

Zo kwam die morgen iedere groep van “de lage weide” de beurt. De levensgrote Orange Donkey, de mascotte van ’t Halve Zolenlijntje was ook van de partij. Iedereen ging met hem op de foto. De speaker moedigde alle kinderen aan. Als ze met rode konen hun laatste ererondje gelopen hadden, lieten ze zich de ranja goed smaken.

De kinderen uit de bovenbouw kregen een grotere ronde voorgeschoteld. Aangemoedigd door opa’s en oma’s , ouders en buurtbewoners werden er topprestaties geleverd. Iedere sponsor kan er van verzekerd zijn dat er waar voor zijn geld geleverd werd.

Om kwart voor twaalf verzamelde de hele school zich voor de afsluiting. Er werden zes flessen getrokken uit de enorme kist. De kinderen van wie die flessen waren, kregen een origineel shirt met de Roparunvogel. Als aandenken aan deze mooie sponsorloop kreeg iedere groep een Roparunknuffel. Alle muntjes en biljetten waren geteld en toen mocht het eindbedrag bekend gemaakt worden. Een voor een staken de kinderen hun bord met de imposante cijfers in de lucht. Wat een fantastisch bedrag. Toen later alle lege flessen ingeleverd waren, bleek het resultaat van alle inspanningen zelfs de €11.000,00 te overtreffen. De leerkrachten bedankten het team. Het team bedankte de school. De kinderen bedankten de Oranje ezel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen!