Dongen valt opnieuw in de prijzen voor Doorkomst Roparun

      Reacties uitgeschakeld voor Dongen valt opnieuw in de prijzen voor Doorkomst Roparun

Voor de tweede keer kwam dit Pinksterweekeinde de Roparun door Dongen. Voor de tweede keer werd voor de Roparun een grandioos onthaal georganiseerd. En ook deze keer werd dit gewaardeerd met de derde prijs.

Feest

Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje had in samenwerking met ATV Atledo een prachtige doorkomst voorbereid. Dankzij partners als horeca ondernemers en de gemeente Dongen was het langs de hele route door Dongen en met name in het centrum feest voor alle lopers en begeleiders van de 150 Roparunteams. Op het terrein van Atledo stond een grote feesttent die zelfs toch nog te klein bleek voor het toegestroomde publiek. De passerende teams mochten rennen over een catwalk in de tent, toegejuicht door honderden enthousiaste fans. Die werden op hun plek weer vermaakt door een vijftal bands, artiesten en een dj. De sfeer was zo geweldig dat vele teams even halt hielden om hiervan te genieten en energie te tanken voor het restende deel van hun run.

Goede doelen

Die feestelijke en sportieve sfeer is niet onopgemerkt gebleven bij de organisatie van de Roparun en de overige teams. Op maandag 31 juli werd bekend gemaakt dat de doorkomst van de Roparun voor het tweede opeenvolgende jaar in de prijzen gevallen is. Op twee na de  mooiste doorkomst van Nederland.  Namens Atledo en ’t Halve Zolenlijntje namen respectievelijk Ben Barendse en Thomas Bernard de cheque van €6500,00 in ontvangst en hoorden de lovende woorden van de jury aan. Die waardering doet goed. Temeer omdat deze prijs inhoudt dat ’t Halve Zolenlijntje lokale doelen mag uitzoeken die aan palliatieve zorg voor kankerpatiënten doen. Samen mogen zij een aanvraag doen om hun projecten te laten financieren door de Stichting Roparun. Dankzij de derde prijs die de doorkomst vorig jaar ten deel viel, konden activiteiten van het Hospice Dongen en van het initiatief Poppy’s komt naar Dongen gerealiseerd worden. ’t Halve Zolenlijntje is dan ook heel blij dat ook dit jaar weer Roparungelden besteed kunnen worden in Dongen en haar omgeving.

Roparun 2024

Op dezelfde avond werd bekend gemaakt hoeveel de Roparun van 2023 opgebracht heeft. Het eindbedrag is €3.819.068,09. Daaraan heeft ’t Halve Zolenlijntje €33.000,00 bijgedragen. In de maand augustus maakt de Stichting Roparun bekend of de Roparun in 2024 weer door Dongen komt of dat de originele route van Parijs naar Rotterdam weer gehanteerd gaat worden. Tegelijkertijd is het Roparunteam al weer druk bezig met het plannen en organiseren van nieuwe activiteiten om gelden te genereren voor de goede doelen van de Roparun.

voor een kleine impressie:

https://drive.google.com/drive/folders/1wX5SeEtPxOxDg_frxC-M3tUcsZuIS-v0?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/1t6BD0-5w83pjuOpeb_9-1sX3yxUPjtNe?usp=sharing