Roparun grandioos onthaald in Dongen

      Reacties uitgeschakeld voor Roparun grandioos onthaald in Dongen

De 171 Roparunteams die op 28 mei door Dongen zijn getrokken, zijn daar op een manier ontvangen die ze nog lang zal heugen. Dat je in Brabant een feestje mag verwachten is bekend, maar dit sloeg alles. Alleen maar lachende gezichten en toejuichingen in het hele dorp, op de terrassen en in de feesttent op het Atledoterrein.

Heel Dongen vierde mee

De route van de Roparun loopt zes kilometer lang op het grondgebied van de gemeente Dongen. In Dongen Vaart werden de lopers en fietsers gelijk al onthaald op gejuich vanaf het terras van café Het Karrewiel. In het Park Vredeoord stond een dj die de bezoekers van de terrassen van Winkk en de Cammeleur voorbereidde op de doorkomst van de lopers Veel teams draaiden een extra rondje rond het podiumvanwege de uitgelaten sfeer. Dat gold ook voor de terrassen van Loud en van BART. Er was veel oranje te zien. Dit is namelijk de kleur van het tenue van Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Dit team had in een prachtige samenwerking met Atletiekvereniging Atledo een geweldig feest voor de Roparun georganiseerd. De grote feesttent was zelfs te klein om de honderden bezoekers te herbergen. Het was fantastisch weer,dus het was helemaal niet erg om ook buiten de tent de doortrekkende Roparunners aan te moedigen. Alle teams waren enthousiast en stonden versteld van de omvang en vooral van de geweldige sfeer van dit feest. 

’t Halve Zolenlijntje op de catwalk

Want ondanks het serieuze doel wat de Roparun nastreeft; de roparun is het vieren van het leven. En gevierd werd er in Dongen. Het Feestkanon, De Vrije Tijdsrekkers, Bam!, Coverup, Simone van der Velden, allemaal traden ze belangeloos op en zweepten het massaal opgekomen publiek op. Toen om 21.00 uur ’t Halve Zolenlijntje met het volledige team de tent binnenkwam was het gejuich oorverdovend. Het team bedankte Atledo en al haar vrijwilligers, de bands en de gemeente Dongen die in de personen van wethouder René Jansen en Kees de Jong vertegenwoordigd was. Daarna was het voor team even een overgang om na dit grootse onthaal weer de draad op te pakken. Toch lukte dit al snel. Nog nagloeiend van de feestelijke doorkomst renden en reden ze in één lange streep naar de Coolsingel om daar ondanks of misschien wel dankzij het feest in Dongen als een van de snelste teams te finishen.