Training Roparun in Den Bosch

Den Bosch 1

Zaterdag 16 januari stond de eerste training voor de Roparun 2016 op het programma. Deze training werd georganiseerd door team 221 UWV en samen met team 21 Radboud UMC stonden we rond 9u in Den Bosch voor een lekker bakkie koffie. Voordat we van start konden gaan eerst even wat uitleg, de teamindeling etc. Voor degene die voor het eerst gingen lopen was het wat spannender dan voor degene die al vaker mee hadden gelopen. Daarnaast natuurlijk de vraag WAT doe ik allemaal aan? regen/sneeuw/wind… alles stond op het programma voor vandaag. We zouden 2 rondes van 35km gaan lopen, eentje voor de middag en eentje na de lunch. De ochtend ronde ging via Vught, Cromvoirt, Nieuwkuijk en vervolgens door Vlijmen terug naar Den Bosch. Als 2e startende team in de ochtend wilden we (nou ja een aantal dan) team 1 inhalen. Dit was met onze snelle lopers zo gepiept. Daarna op het gemakje lekker doorlopen, met hier en daar een klein buitje. We mogen zeker niet klagen over het weer, want behalve windkracht 8 en een klein hagelbuitje hadden we best een beetje mazzel. Maar daar was ineens weer team 1…ehhh oke… nou ja laten we ze dan maar weer inhalen was onze reactie ;-). Verder verliep de ochtend route prima, al had Den Bosch 3Arijan wat natte voeten omdat hij toch door de plas rende, in plaats van eromheen, had Alex toch gelijk. Ik citeer “hij gaat er echt niet omheen, hij loopt er dwars doorheen”. Maar ja zo doet hij de naam van ons team eer aan zullen we maar zeggen. Mede dankzij het goede navigeren van onze fietsers hebben we nergens stil hoeven te staan en daarnaast zorgden ze er ook nog voor dDen Bosch 4at we zo min mogelijk last van hagel en wind hadden (toppers). Ook onze chauf had de route goed bestudeerd wat erg fijn was. Na 2.5u bikkelen kwamen we weer terug in Den Bosch. Hier stond een lekker soepje met broodjes op ons te wachten. De energie konden we goed gebruiken voor de middag loop. Deze route ging over Engelen, Hedikhuizen, naar Heusden en via Haarsteeg weer terug naar Den Bosch. Al gauw bleek dat de windkracht was toegenomen van 8 naar 10, extra hard ons best doen om vooruit te komen. Maar ook hierdoor lieten we ons niet van de weg blazen en gingen stug door. Al hadden we er op de dijken wat meer moeite mee, zelfs de fietsers moesten hun best doen om niet de Dieze in te fietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *