Jarige J.J. Anspachschool gaat lopen voor het goede doel

Op de J.J. Anspachschool, locatie Bolkensteeg staat sinds 19 april een heuse Eiffeltoren.
Alle leerlingen gaan namelijk op woensdag 18 mei een Mini-Roparun lopen op de parkeerplaats aan de Hertog Janstraat. De Mini-Roparun is een estafetteloop voor het goede doel. De opbrengst is bedoeld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.


Roparun door Dongen

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs naar Rotterdam van 550 kilometer. Mensen leveren, in teamverband, een sportieve prestatie voor het goede doel.
Stichting Roparun gebruikt het geld dat door 230 teams wordt ingezameld en gedoneerd om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker.
Heel speciaal dit jaar is dat de hele route door Nederland loopt. Geen drie landenloop vanwege de coronamaatregelen. Wel 530 km lopen en fietsen van Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Op 5 juni komt de Roparun dit jaar dwars door Brabant en zelfs door Dongen! De route loopt pal achter de school langs en via de Sportlaan, Hertog Janstraat verder richting Tilburg.

Op het terrein van Atledo wordt op de avond van 5 juni een feestelijke doorkomst voor alle teams voorbereid. Een van die Roparunteams is team ‘t Halve Zolenlijntje. ’t Halve Zolenlijntje staat komend
Pinksterweekend al alweer voor de vijftiende de keer aan de start voor dit prachtige positieve evenement. Het team probeert ook dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een van de inzamelacties voor het jaar 2022 is de Mini-Roparun op de J.J. Anspachschool.


Mini-Roparun

De kinderen van de J.J. Anspachschool kunnen nu zelf in actie gaan komen. Ze hebben een sponsorformulier gekregen waarmee ze bij familieleden, vrienden, buurtgenoten etc. geld kunnen inzamelen. Dit geld komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun.
Op 18 mei uur mogen de kleuters uit de onderbouw de spits afbijten op het schoolplein. Alle groepen lopen ieder hun eigen Mini-Roparun in estafettevorm. Ook hierin is teamwerk dus belangrijk. De dag zal feestelijk worden opgeluisterd door een presentator, een mascotte en muziek.
Aan het einde van de Mini-Roparun, om 12.15 uur kunnen de Halve Zolen op de grote speelplaats hopelijk een prachtig eindbedrag bekendmaken in het bijzijn van de alle kinderen.


100 jaar

Dit schooljaar viert de J.J. Anspachschool haar 100-jarig bestaan. Allerlei activiteiten zijn al geweest en in mei wordt dit feestelijk afgerond. Op 22 mei is een grootse reünie gepland in de Cammeleur. Op de dag van de Miniroparun wordt ook de tentoonstelling van 100 jaar Protestants Christelijk onderwijs in Dongen officieel geopend. Op zaterdagmiddag 22 mei is deze tentoonstelling te bekijken in de school. Het mooiste cadeau is natuurlijk dat er een geheel nieuw schoolgebouw zal komen op de historische plek achter de kerk. In de zomervakantie wordt er tijdelijk verhuisd met groep 1 t/m 5 naar het voormalig
Cambreurgebouw aan de Bolkensteeg.


Sponsoring

Mocht een kind zich dus aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel én voor het goede doel van harte welkom. En een flinke aanmoediging op 18 mei maakt het voor de kinderen zeker een bijzondere dag om nooit te vergeten!
Mocht u met uw school, organisatie of bedrijf ook interesse hebben om u in te zetten voor een goed en concreet doel, neem dan contact met ons met stichting ’t Halve Zolenlijntje. Dit ervaren Roparunteam kan u ervaring, enthousiasme, menskracht en materialen bieden om van een Miniroparun een geslaagd evenement te maken.