BS De Vijf Eiken loopt €5593,45 bij elkaar voor de Roparun

Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende leerkrachten en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten  woensdag 23 maart van sport, saamhorigheid en teamspirit. De kinderen liepen hun Miniroparun en sloten zodoende enkele weken af waarin het opkomen voor de ernstig zieke medemens centraal stond.

De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Aan sponsorgelden was het formidabele bedrag van €5360,10  bijeen gelopen. Toen later ook nog het statiegeld berekend was kwam de teller op €5593,45 te staan!

Het goede doel

Basisschool De Vijf Eiken was door het  Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje benaderd om een miniroparun te organiseren. Toen daar positief op gereageerd werd, is de school samen met het team een draaiboek gaan opstellen. Dit hield onder andere in dat het Roparunteam gastlessen in alle groepen kwam geven. Hierin werd verteld dat de Roparun een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Dit jaar wordt er echter alleen in Nederland gelopen vanwege de wisselende coronamaatregelen. Er wordt op 4 juni gestart vanaf het vliegveld Twente en op 6 juni is de finish gepland op de Coolsingel in Rotterdam. Wat hetzelfde is gebleven, is de afstand: 530 km! Het team van ’t Halve Zolenlijntje loopt deze monsterrace voor de veertiende keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.  Na deze presentatie gingen de kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Familie, vrienden, ja het hele dorp werd bezocht. Ook werden er meer dan 1100 lege petflessen ingezameld.  De leerkrachten stimuleerden de kinderen en stonden op hun beurt weer verbaasd over kinderen die met portemonnees en tasjes vol met munten en biljetten op school kwamen.

Mini-Roparun

Woensdagmorgen 23 maart kwamen de kinderen op hun sportschoenen en trainingspakken de school binnen. De kleuters mochten de spits afbijten van deze Mini-Roparun. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours uitgezet op het schoolplein. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er dan gelopen worden. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Heel veel (groot-)ouders juichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto. Zelfs het zonnetje hielp mee aan uitstekende sfeer. Zo kwam die ochtend iedere groep van De Vijf Eikenschool aan de beurt. De levensgrote Orange Donkey, de mascotte van ’t  Halve Zolenlijntje was ook van de partij. Met dank aan Orange Planet uit Dongen. Iedereen ging met de ezel en de Eiffeltoren op de foto. De speaker moedigde alle kinderen aan. De kinderen van de bovenbouw kregen een grotere ronde voorgeschoteld. Aangemoedigd door opa’s en oma’s, ouders en buurtbewoners werden er topprestaties geleverd. Iedere sponsor kan verzekerd zijn dat er waar voor hun geld geleverd werd. Als ze met rode konen hun laatste ererondje gelopen hadden, lieten ze zich de ranja en het fruit dat gesponsord was door Jumbo Rijen goed smaken. Ook een medaille werd bij ieder kind omgehangen. Meer dan verdiend.  

Feestelijke afsluiting

Aan het einde van de schooldag verzamelde de hele school zich voor de afsluiting. Er werden vier exemplaren getrokken uit de enorme hoeveelheid statiegeldflessen. De kinderen van wie die flessen waren, kregen een originele Roparun vogel. De ouderraadleden hadden een hele ochtend geld zitten tellen en toen mocht het eindbedrag bekend gemaakt worden.

Cijfer voor cijfer werd door de kinderen omhoog getild Wat een fantastisch bedrag. Het gejuich moet in de hele wijk gehoord zijn. Alleen maar lachende gezichten en een enkele traan, maar dat was van ontroering. De leerkrachten bedankten het team. Het team bedankte de school. De kinderen bedankten de Oranje ezel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen!