Dirk-Jan Rombouts staat voor twee ultieme uitdagingen

Sporters zoeken graag een uitdaging op. Ergens naar toe trainen en dan boven je zelf uitstijgen. Maar binnen drie maanden tijd twee uitdagingen aangaan die allebei als redelijk extreem te boek staan, dat is toch wel bijzonder te noemen. Dongenaar Dirk-Jan Rombouts heeft dit voorjaar twee mega evenementen in zijn agenda staan.

Roparun

In het Pinksterweekend van 4, 5 en 6 juni heeft hij de Roparun op het programma staan. Voor de eerste keer in zijn leven gaat hij meedoen aan wat de langste estafetteloop ter wereld genoemd wordt. Er wachten dan 530 kilometers op hem. Die hoeft hij gelukkig niet op zijn eentje te lopen. Hij is lid van het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Dat houdt in dat hij 65 keer een kilometer gaat lopen. De Roparun is non-stop. Dat betekent dus in dat er ook ’s nachts gelopen wordt en dat er van slapen maar mondjesmaat iets terecht komt. Dit jaar start de Roparun vanwege de coronamaatregelen niet in Parijs, maar vanaf vliegveld Twente. De 530 kilometers liggen in hun geheel in Nederland, waarbij op 5 juni ook Dongen aangedaan wordt.

De Zestig van Texel

Zo’n uitdaging als de Roparun vereist natuurlijk een gedegen voorbereiding. Al die trainingskilometers gebruikt Dirk-Jan nog voor een andere uitdaging. Op zondag 27 maart staat hij aan de start voor de 60 van Texel. Een loop met een naam die weinig uitleg nodig heeft. In 60 km kun je zo ongeveer het hele eiland rondrennen. En dat is dus wat Dirk-Jan Rombouts gaat doen. Na verschillende marathons werd het tijd om weer een grens te verleggen. Voor het eerst zo’n ultra afstand, misschien ook wel voor het laatst, zegt hij er lachend bij. Ook het strand en de duinen worden meegepakt. De Noordzee- en de Waddenkust vormen het parcours. En met de elementen in de vorm van de daar altijd aanwezige wind moet natuurlijk ook de strijd aangegaan worden.

Sponsoring

Dirk-Jan heeft deze twee ultieme loopuitdagingen ook nog met elkaar verbonden. Hij zocht en zoekt sponsors voor de 60 km loop op Texel. Sponsors voor het goede doel dat Roparun heet. De Roparun op zich is een sponsorloop. Het geld wat de teams hiermee genereren is bedoeld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Wilt u Dirk-Jan en dus de Roparun sponsoren dan kan dit middels deze link: https://www.geef.nl/nl/actie/de-60km-van-texel-1.