Basisschool De Vijf Eiken gaat lopen voor het goede doel

Op b.s De Vijf Eiken staat sinds 9 maart een heuse Eiffeltoren. De leerlingen van de gaan namelijk op woensdag 23 maart een Mini-Roparun lopen op hun eigen schoolplein. De Mini-Roparun is een estafetteloop voor het goede doel. De opbrengst is bedoeld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.  

Roparun

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs naar Rotterdam van 550 kilometer. Mensen leveren, in teamverband, een sportieve prestatie voor het goede doel. Stichting Roparun gebruikt het geld dat door 230 teams wordt ingezameld en gedoneerd om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker.

Heel speciaal dit jaar is dat de hele route door Nederland loopt. Geen drie landenloop vanwege de coronamaatregelen. Wel 550 km lopen en fietsen van Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Op 5 juni komt de Roparun dit jaar door Gilze!

Een van die Roparunteams is team ‘t Halve Zolenlijntje. ’t Halve Zolenlijntje staat komend Pinksterweekend al alweer voor de vijftiende de keer aan de start voor dit prachtige positieve evenement. Het team probeert ook dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een van de inzamelacties voor het jaar 2022 is de Mini-Roparun op de Vijf Eikenschool.

Mini-Roparun

De kinderen van de basisschool De Vijf Eiken kunnen nu zelf in actie gaan komen. Ze hebben een sponsorformulier gekregen waarmee ze bij familieleden/vrienden/buurtgenoten etc. geld kunnen inzamelen. Dit geld komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun.

Op 23 maart uur mogen de kleuters uit de onderbouw de spits afbijten op het schoolplein. Alle groepen  lopen ieder hun eigen Mini-Roparun in estafettevorm. Ook hierin is teamwerk dus belangrijk.  De dag zal feestelijk worden opgeluisterd door een presentator, een mascotte en muziek.

Aan het einde van de Mini-Roparun, om 12.15 uur kunnen de Halve Zolen op de grote speelplaats hopelijk een prachtig eindbedrag bekendmaken in het bijzijn van de alle kinderen.

Sponsoring

Mocht een kind zich dus aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel én voor het goede doel van harte welkom. En een flinke aanmoediging op 23 maart maakt het voor de kinderen zeker een bijzondere dag om nooit te vergeten!

Mocht u met uw school, organisatie of bedrijf ook interesse hebben om u in te zetten voor een goed en concreet doel, neem dan contact met ons met stichting ’t halve Zolenlijntje. Dit ervaren Roparunteam kan u ervaring, enthousiasme, menskracht en materialen bieden om van een Miniroparun een geslaagd evenement te maken.

Enkele websites om meer over de Roparun en deze actie te lezen: www.bsdevijfeiken.nl en www.roparun.nl