Wij zijn trots!

Ons team maakt €13.000,00 over

De Roparun wordt georganiseerd met het doel om zoveel mogelijk geld te genereren voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en hun families. Stichting Roparun organiseert zelf diverse projecten zoals wensdagen voor kinderen, aangepaste vakantiebungalows voor de doelgroep. Maar er zijn ook veel bestaande initiatieven zoals inloophuizen, hospices en de Cliniclowns die jaarlijks kunnen rekenen op een forse financiële bijdrage van de Roparun. 

Roparunner ben je dus niet alleen in het Pinksterweekend. Gelden voor het goede doel vergaren steunt bij ’t Halve Zolenlijntje op vier pijlers: bedrijvensponsoring, particuliere donaties, eigen activiteiten en het helpen bij bestaande activiteiten. Al in de nazomer van 2020 werd hiervoor een planning gemaakt. Het zwaartepunt van al deze acties lag in de directe aanloop naar het Roparunweekend. Laat dit nu net de periode zijn waarin heel veel onmogelijk werd. Daardoor konden we dit seizoen ons benefietdiner en de Miniroparuns niet door laten gaan. Ook het benaderen van bedrijven werd gestaakt. De geplande hulp bij het Oranjeparkfestival, Seters Mooiste en de Kaaienloop verviel dit voorjaar. Al met al scheelde dat heel wat in de inkomsten. 

Des te trots is het team dan ook toen de penningmeester meldde dat er dit seizoen toch een prachtig bedrag van €13.000,00 overgemaakt kon worden naar het goede doel. De Roparun mocht dit jaar dan niet doorgegaan zijn, de goede doelen rekenden wel op financiële hulp vanuit de Stichting Roparun. Welnu, aan ’t Halve Zolenlijntje heeft het niet gelegen. Het team bedankt bij deze al hun particuliere en professionele sponsoren en donateurs. We gaan in bijna dezelfde samenstelling verder. ‘t Halve Zolenlijntje gaat voor een gezond en sportief Pinksterweekend 2021 en hoopt dat ze dan al hun sponsoractiviteiten succesvol hebben kunnen uitvoeren