’t Halve Zolenlijntje superactief

Pinksterweekend is weer Roparunweekend

Voor het dertiende jaar op rij maakt “ ‘t Halve Zolenlijntje” zich op om deel te nemen aan de langste non-stop estafettewedstrijd ter wereld, de Roparun. Op zaterdagavond 8 mei staan ze samen met nog 245 teams aan de start in Parijs. Na 530 km continu lopen, hopen ze op maandagmiddag 10 juni bij de Willemsbrug van Rotterdam te finishen. De Roparun is een groots evenement, opgezet om kankerpatiënten en hun familie in een heel moeilijke periode van hun leven te ondersteunen.

 De motivatie

Roparunteam “ ‘t Halve Zolenlijntje” is een team van 27 enthousiaste en sportieve dames en heren die een dubbele uitdaging is aangegaan. De meeste leden komen uit dorpen die liggen aan het vroegere Halve Zolenlijntje. Dit verklaart deels de naam van het team. Verder loopt het als een trein bij deze groep en voelen ze zich vaak halvezolen als ze denken aan de inspanningen die gedaan moeten worden. Al in 2006 werd deze groep gegrepen door de formule van de Roparun. De laatste jaren eindigde dit team zelfs vaak in de top tien in deze monstertocht. Ze zijn er zeker van dat ze ook nu het doel gaan halen. Op het sportieve vlak moet een uitgekiend trainingsschema ervoor zorgen dat alle ambities waargemaakt kunnen worden. Ook is er terdege nagedacht over het opzetten van de organisatie van deze operatie. De motivatie voor al deze inspanningen komt vooral voort uit de waardering die het team heeft voor de doelen die de landelijke Roparunorganisatie gesteld heeft.

Het doel

Het motto van de Roparunstichting is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.  Het doel van stichting Roparun is geld bijeen te brengen ten behoeve van het fantastische werk dat gedaan wordt voor de kankerpatiëntjes die behandeld worden in het Sophia Kinderziekenhuis en de Dr. Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam. Enkele andere voorbeelden van met de sponsorgelden gerealiseerde doelen: de aanschaf van vakantiebungalows in de Ardennen, Limburg en in Zeeland, waar kankerpatiënten en hun familie, ver van alle beslommeringen, grote dramatische veranderingen in hun leven kunnen verwerken, een project thuiszorg voor terminale kankerpatiënten, hospices, inloophuizen, hoofdhuidkoelers. ’t Halve Zolenlijntje bezocht laatst het inloophuis “Toon” in Waalwijk. De verhuizing hiervan werd grotendeels bekostigd met gelden vanuit de Roparun.

 27 schakels, 1 team

Acht atleten gaan zo snel mogelijk de afstand tussen Parijs en Rotterdam hardlopend overbruggen. U zult begrijpen dat 530 kilometers hardlopen niet zomaar volbracht kan worden. Vier chauffeurs, twee kaartlezers, vier fietsers, drie masseurs, twee koks en drie teamcaptains vormen samen het team met even zovele onmisbare schakels om deze uitdaging te kunnen aan gaan. Maar er is nog meer nodig: drie bussen, een mobiele keuken, massagetafels, een koelkast, fietsen enz., enz.. Ze trainen al maanden vrijwel dagelijks volgens individuele schema’s. Het team deed mee aan oefenlopen in Dongen, Den Bosch en Nijmegen. Het leverde een op elkaar ingespeeld team op.

Sponsoractiviteiten

Dit team ziet het als een grote uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgelden bijeen te brengen voor dit meer dan sympathieke doel. Er werden heel wat lootjes en andere zaken voor het goede doel verkocht. In maart organiseerden ze een benefietdiner met een meer dan fraaie opbrengst. Samen met BSO ’s in Breda werden Miniroparuns voor kinderen georganiseerd. Het team verleende haar assistentie aan evenementen zoals de Mountainbiketoertocht “The Cross for the Crocus” en de hardloopwedstrijd “De Kaaienloop” in Oosterhout en aan het Oranjeparkfestival in Dongen. In ruil voor deze hulp doneerden deze organisaties een mooi bedrag aan het team.

Verder zoekt het actieve Roparunteam naar sponsors uit alle sectoren en van allerlei formaten. Op de site van het team, www.halvezolenlijntje.nl kunt u lezen welke tegenprestaties en reclamemogelijkheden geboden worden. Dit jaar is ’t Halve Zolenlijntje dank verschuldigd aan Het Hanze College, Grondverzetbedrijf John van Strien, Infra Holland uit Barendrecht, Buitenzorg Hoveniers, Stichting Kaaienloop, Stichting Cross for the Crocus, AH Dongen, In ’t Groen Groenten en fruit, Edwin de Wit Transport, Zalencentrum De Viersprong, Caron bedrijfswagens, Oranjeparkfestival, Dixi, Party Service Vermeulen,  Vitronics Soltec BV, Van der Wougroep, Pols Groep, Becton Dickinson Rowa . Het Roparunteam met startnummer 86 garandeert dat de sponsorgelden voor de volle 100 % ten goede komen aan het goede doel.

 

Uitzwaaien

Het motto van de Roparunstichting willen we u in dit kader niet onthouden: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.  Op zaterdag 8 juni om 10.30 uur kunt u  het team uitzwaaien. Ze vertrekken vanaf de Klein Dongenseweg 67 in Klein Dongen . U kunt hun oranje tenue niet missen.

Loopt u ook warm voor het Roparundoel, kom dan in beweging en ondersteun “‘t Halve Zolenlijntje”!

  

 

Contactgegevens van het team:

Secretariaat van stichting “ ’t Halve Zolenlijntje”:

Piet Willeboordse

Rijensestraatweg 27

5101 TE Dongen

0162 3202409/0649350718

Secretaris@halvezolenlijntje.nl

NL12Rabo0130778052

Kvk18086868