BSO’s Merlijn, Kievitstuin en Blokkentuin lopen een fantastisch bedrag bij elkaar

      Reacties uitgeschakeld voor BSO’s Merlijn, Kievitstuin en Blokkentuin lopen een fantastisch bedrag bij elkaar

BSO’s Merlijn, Kievitstuin en Blokkentuin lopen een fantastisch bedrag bij elkaar

€471,80 voor de Roparun

Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende begeleiders en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten  dinsdag 12 juli van sport, saamhorigheid en teamspirit. De kinderen liepen hun Miniroparun en sloten zodoende enkele weken af waarin het opkomen voor de ernstig zieke medemens centraal stond. De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Gejuich en applaus over het prachtige resultaat van €471,80

De BSO’s Merlijn, Kievitstuin en Blokkentuin hebben met het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl) uit Raamsdonksveer een Miniroparun georganiseerd. Samen met het team van de BSO’s is een draaiboek opgesteld. Dit hield onder andere een presentatie in. Hierin werd verteld dat de Roparun een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Het team van ’t Halve Zolenlijntje liep deze monsterrace in mei voor de tiende keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.  Na deze presentatie gingen de kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Familie, vrienden, ja de hele Haagse Beemden werd bezocht. Ook werden er honderden lege petflessen ingezameld.  De begeleiders stimuleerden de kinderen en stonden op hun beurt weer verbaasd over kinderen die met portemonnees en tasjes vol met munten op school kwamen.

Dinsdagmiddag 12 juli na schooltijd waren de kinderen op hun sportschoenen en trainingspakken present. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours uitgezet op het schoolplein en de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er dan gelopen worden. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. De aanwezige begeleiding en een aantal familieleden juichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto.  Alle mini’s en maxi’s hebben enthousiast hun rondjes gerend. Iedere sponsor kan verzekerd zijn dat er waar voor hun geld geleverd werd. De levensgrote Orange Donkey, de mascotte van ’t  Halve Zolenlijntje was ook van de partij. Iedereen ging met hem op de foto. De begeleiding en de aanwezige teamleden van ’t Halve Zolenlijntje moedigden alle kinderen aan. Als ze met rode konen hun laatste ererondje gelopen hadden, lieten ze zich de ranja en het snoepje goed smaken.

Rond 17.00 uur was het tijd voor de afsluiting. Er werden vier flessen getrokken uit de ingezamelde flessen. De kinderen van wie die flessen waren kregen een origineel shirt met de Roparunvogel. Als aandenken aan deze mooie sponsorloop kreeg iedere groep een Roparunbeker. Voorafgaand aan deze Miniroparun zijn de kinderen ontzettend creatief bezig geweest en kreeg ’t Halve Zolenlijntje ook nog 2 mooie zelfgemaakte cadeaus voor het Sophia kinderziekenhuis Rotterdam overhandigd. Een supermooi schilderij en een prachtige kleitaart die binnenkort door een aantal leden van ’t Halve Zolenlijntje zullen worden aangeboden aan het Sophia kinderziekenhuis.

Het geld was inmiddels geteld en toen mocht het eindbedrag bekend gemaakt worden. Een fantastisch bedrag van € 471,80. De begeleiders bedankten het team. Het team bedankte de BSO’s. De kinderen bedankten de Oranje ezel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen!

Afbeelding1Afbeelding2Afbeelding3Afbeelding4