Benefietdiner

Benefietdiner voor de Roparun in het Hanze College

UPDATE: de netto opbrengst van het benefitdiner was dit jaar €1166. Iedereen bedankt!

Op zaterdagavond 30 maart werden de gasten welkom geheten door leden van het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Eenmaal gearriveerd werden de gasten onthaald in de sfeervol aangeklede restaurantruimte op een glaasje feestelijke bubbels en een heerlijke amuse. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje had in samenwerking met vier hobbykoks en het Hanze College een benefietdiner georganiseerd waarop 37 mensen zich ingeschreven hadden. De opbrengst van dit diner ging naar de stichting Roparun. Deze stichting stelt zich ten doel om palliatieve zorg aan kankerpatiënten te bieden.

 

Dineren in het Hanze College

Toen het bestuur van de stichting ’t Halvezolenlijntje de vraag weglegde of er in het gebouw van het Hanze College een diner voor het goede doel georganiseerd kon worden, werd er door de directeur Peter van Beek al snel positief gereageerd. Medewerking werd verleend door de ruime en uitstekend geoutilleerde keuken ter beschikking te stellen. Ook de aangrenzende restaurantruimte mocht gebruikt worden. Door de week worden deze ruimtes gebruikt om de leerlingen les te geven in het vak zorg en welzijn.

 

Culinair

De hele dag waren Thomas Bernard, Norbert Norbert Gorter, Frans Kleemans en Berry Schellekens bezig geweest met de voorbereidingen in de keuken van het Hanze College. Koken voor 37 mensen is geen geringe uitdaging. Maar de lat werd nog hoger gelegd. Met alleen maar verse ingrediënten werd een menu samengesteld waarbij letterlijk en figuurlijk de vingers afgelikt konden worden. Na een korte uitleg over de Roparun en het team kon het vijfgangendiner starten.

Af en toe ging er een spontaan applaus op als er weer een feestelijk rij van borden en schalen binnengebracht werd. Het serveren werd keurig gedaan door leden van het Roparunteam en drie andere vrijwilligers. Ze hielpen mee met het feestelijk opmaken van de borden in de keuken. Ze serveerden, namen bestellingen op en schonken de drankjes in. Op hun vraag of het de genodigden smaakte kregen ze alleen maar enthousiaste reacties

10994445_1555022558086181_5177759113517716529_n