Training Kruibeke

Op 29 april vertrokken twee bussen met Halvezolen naar het Belgische Kruibeke. Hier werden we gastvrij ontvangen door onze vrienden van de brandweer. De hesjes werd uitgedeeld, er werd nog koffie & thee gedronken en de teamcaptain gaf de laatste instructies. Buiten werd er een groepsfoto gemaakt voor een brandweerauto en chauffeur Edwin voelde zich goed op zijn plaats in de bestuurdersstoel van de hoogwerker.

Team 1 van ’t Halvezolenlijntje begon aan de etappe en Lieske werd de eerste km vergezeld door Matthieu, die vervolgens weer omdraaide om zijn warming up af te maken richting brandweer Kruibeke.  Een leuk deel op de route is de tunnel voor voetgangers & fietsers onder de schelde door. De Sint-Annatunnel, in de volksmond ‘Voetgangerstunnel’ genoemd, brengt je van het stadscentrum van Antwerpen naar de Linkeroever (of andersom) en gaat 31 meter diep onder de Schelde door.De tunnel is 572 meter lang en heeft een inwendige diameter van 4,30 meter. De twee toegangsgebouwen aan de uiteinden van de tunnel zijn ontworpen door de Vlaamse architect Emiel Van Averbeke. Hier pak je de lift (geschikt voor veertig personen) of de – nog originele – houten roltrappen (die mag je tijdens de Roparun niet gebruiken).

Schelde Tunnel

In Antwerpen lag de boel open en waren sommige dingen wat anders dan ‘normaal’.  De navigators deden goed hun werk en beide teams arriveerden bij het tankstation. Team 2 ‘genoot’ overigens erg van de zware wietlucht die langs de Schelde hing toen zij daar langs renden / fietsten.

De lopers van team 2 leken wel bloedhonden toen zij op een gegeven moment het lopersbusje van team 1 voorbij zagen rijden… De gashendel ging open maar het lukte team 2 niet om hun collega’s in te halen. Slechts enkele minuten na team 1 arriveerde ook team 2 veilig in Ossendrecht. Het was een leuke en geslaagde training!

DSC06069